Както стана ясно, на 12 октоври 2021 г., по време на специално онлайн събитие бяха обявени всички гражданските организации, чиито проекти са одобрени да получат финансиране в рамките на четвъртото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България - "Ти и Lidl за по-добър живот"

Ето какво споделиха по този повод партньорите в Инициативата:

„На първо място бих искала да благодаря на всички 139 организации, които разпознаха Лидл България като надежден партньор за подкрепа. Най-искрено поздравявам от името на Лидл България и екипите на тези 23 граждански организации, които ще получат финансиране. Пожелавам ви с много желание и отношение да реализирате своите идеи, да дадете своя принос в подобряването на средата и качеството на живот във вашите местни общности и през следващата година да заемете своето място в Картата на въздействието на „Ти и Lidl за по-добър живот“ с отличните резултати, които вярваме, че ще постигнете“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„За да създадеш една програма на корпоративен дарител, е нужно сърце и много емоция и усилия, както и добро партньорство, което виждаме в лицето на Лидл България. Визията им за по-добър живот, обединена с усилията на гражданските организации, води до истинска промяна и до истински по-добър живот за определени общности в страната. Това е от изключително значение за развитието на гражданското ни общество и следва да бъде продължено във времето“, сподели Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

„За 2020 г. даренията от компаниите са повече в сравнение с предходната година, което е пряко свързано с COVID-19 кризата. Затова е много важен примерът, който дава Lidl с факта, че продължава програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“, в подкрепа на онези хора, които са активни, решават проблеми или реализират идеи, за които имат вдъхновение“, сподели Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум.

Във видеата по-долу можете да научите кои са финансираните организации, разпределени по тематични области. Следете нашия сайт, на който ще споделяме развитието на проектите занапред.

"Култура и историческо наследство"

"Образование"

"Околна среда"

Сподели!