На 1 юни, един от най-обичаните празници в годината за децата, Спасителният център за диви животни на Зелени Балкани бе посетен от над 300 деца, на възраст от 7 до 12 години.

При посещението си в Центъра малките природолюбители се запознаха с много от наболелите проблеми, свързани с опазване на околната среда. Показана им бе за пръв път и диорама на щъркелово гнездо с множество отпадъци в него, изработено в рамките на проекта „За по-чиста природа днес, утре и завинаги“, финансиран от партньора ни Лидл България. Така децата нагледни видяха какво причиняват на дивите животни изхвърлените от хората боклуци.

В рамките на седмица над 1 000 деца посетиха Центъра и се запознаха с методи и практики за разделно събиране на боклуци. Заедно с това, те гледаха и презентации за дейностите на Зелени Балкани, различни макети на птици от видове с висок природозащитен статус.

Наред с това, децата се запознаха и с живите обитатели на Спасителният център от посетителския кът, които поради травмите си не могат да бъдат върнати в дивата природа.

Дейностите се реализират по проект „"За по-чиста природа - днес, утре и завинаги". Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

IMG_5612.jpg

IMG_5598.jpg

IMG_5586.jpg

Сподели!