Дарителската кампания на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, ‪#‎GivingNoViolenceTuesday продължава през декември. До края на месеца, всеки може да дари средства за реализирането на кампании против насилието в училище.

Необходими са общо 4 000 лв. за да може екипите на осем от Младежките банки да оргранизират свои собствени инициативи за превенция на насилието в училище. Предвижда се Младежките банки във Видин, Лом, Монтана, Перник, София, Кюстендил, Дупница и Сливен да организират информационни срещи с психолози и педагози и да реализират ученически конкурси, провокиращи учениците сами да дадат решение на поставения проблем.

През октомври Фондация „Работилница за граждански инициативи“ подкрепи пет от младежките банки да организират кампании за борба с насилието в училище, като средствата бяха осигурени от частен дарител. Младежка банка Пазарджик вече стартира кампанията си с информационни срещи на тема: „Агресията в училище и борбата с нея“. Екипът на Младежка банка Бургас  организира периодични срещи на учениците със  специалисти, които им обясняват защо не трябва да допуска агресивно поведение. През януари стартира и кампанията на Младежка банка Шумен, която ще премине под мотото: „Удари боксовата круша, а не някой беззащитен“. Младежка банка Габрово и Младежка банка Стара Загора също организират кампании за борба с насилието в училище на местно ниво.

Подкрепи и останалите младежки банки да организрат инициативи против насилието в училище, като се включиш в ‪#‎GivingNoViolenceTuesday.

Дарения могат да бъдат направени чрез кредитна или дебитна карта или с банков превод от тук.

С #‎GivingNoViolenceTuesday, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ се включи за втора поредна година в глобалната дарителска инициатива ‪#‎GivingTuesday

Сподели!