Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Ангел Кодинов, се класира за финала на 1000 метра кану на Световната купа в Дуисбург, след като днес зае второ място във втора серия на дисциплината. 18-годишният пловдивчанин се движеше на 4-та позиция, но постепенно набира скорост и в последните 250 метра изпревари двама от конкурентите си. Преди Ангел финишира румънецът Леонид Карп, а след него – Карло Такини от Италия. Времето му от 03:53.326 мин. е с повече от три секунди по-добро от това на победителя в първа серия – Матей Руснак от Словакия.

С този си успех Ангел се класира директно за финала, който е утре от 10.45 часа българско време. Ако успее да се нареди на първите две места, той ще вземе квота за Олимпиадата в Рио де Жанейро.

  В същото време друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Кирил Милов, получи награда от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова за високи постижения в областта на спорта. Това се случи в Деня на българския спорт – 17 май. „Гордеем се с вашите успехи“, каза кметът Фандъкова, която връчи призове и на Антоан Божилов и Камен Минков - Спортни таланти на българския букмейкър от предходни години. Стипендията е учредена с Решение на Столичен общински съвет през 2012 година и има за цел да отличи ученици, извоювали призови места на Олимпийски игри, Световни, Европейски и Балкански първенства в различни видове спорт и всички възрастови групи.

На снимката: Ангел Кодинов

Сподели!