Невероятни успехи и постижения за Спортните таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ в последните три дни. Участникът ни на Олимпиадата в Рио де Жанейро – Ивайло Иванов, спечели бронзов медал от Европейската купа в Мадрид. Той започна директно от втория кръг на категория до 81 кг., където победи руснака Умар-Хаза Сюлейманов с „Юко“. На ¼-финалите надигра Жоао Мартино от Португалия със същия резултат. В спора за влизане на финала Иво бе спрян от белгиеца Мариас Касе. Въпреки това, 21-годишният монтанчанин успя да направи „Ипон“ и срази французина Папе-Дуду Ндайе за бронза.

Не по-малко ценен е успехът на Теодор Георгиев и сребърния медал от първенството на Австрия по таекуондо, клас G1. В категория до 74 кг. Теди се изстреля с две категорични победи с 12-0 срещу Ерланд Хоф Томасен от Норвегия и австриеца Флориан Футнес до ¼-финала. Там надигра с 6-0 срещу холандеца Шелтън Клас. Полуфиналът бе истинска драма с главно действащо лице Теодор и австралиеца Джак Мартон, а крайният триумф бе за българина след 17-16. 10 минути по-късно Теди излезе във финала, където срещна  световния шампион за юноши за  2015 година Максим Каремзов от Русия и очаквано, предвид умората, загуби.

Три златни медала и два сребърни спечелиха Спортните таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ от Националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 18 г. Всичките първи места отидоха при българския Юсейн Болт – Антонио Иванов, който спря хронометрите на 10.70 сек на 100 метра, но с 2,4 м/сек попътен вятър. В тази дисциплина втори е друг талант – Веселин Живков, който записа 10.94 сек, което е с 4 стотни под националния рекорд, но заради попътния вятър няма да бъде признат. Антонио се качи на най-горното стъпало на стълбичката на 4х100 метра с отбора на „Атлетик“ София. В неделя той грабна и третото си злато на 200 метра след 22.08 сек, а Веско отново остана втори с 22.62 сек. Неговият брат-близнак бяга с висока температура 400 метра и остана едва 10-ти с резултат 53.05 сек.

Най-младият състезател в Олимпиадата в Рио на 1000 метра кану – Ангел Кодинов, пък се окичи с две титли – на 1000 метра и на 500 метра от Държавния отборен шампионат в Пловдив.

Параолимпиецът ни и надеждата ни за медал от Рио – Денислав Коджабашев, стана отборен шампион по тенис на маса с тима на СКТМ „Асарел Медет“. На финала отбора на Дени надигра „Дигест“ с 4-1 победи, като варненецът донесе титлата в 5-та среща, когато надигра Йевхен Прищепа 3-2 гейма.

Друг Спортен талант, но в художествената гимнастика – Натали Маринова, се класира 6-та на Държавното първенство, категория „А“, което се проведе на 3 и 4-ти юни във Велико Търново. Следващото състезание на Натали е Световното първенство по естетическа гимнастика.

В борбата Спортните таланти на „Еврофутбол“и ФРГИ бяха едновременно и щастливи, и неудовлетворени. Филип Радев грабна златен и сребърен медал в две категории – до 85 кг. и 100 кг. на международния турнир за юноши и девойки в Париж. На другия полюс бе Кирил Милов, който остана 8-ми от 23-ма състезатели на Държавното лично отборно първенство за мъже в Пловдив. Макар бурното начало с туш над Димитър Лазаров („Атлетик“ Пловдив), на 1/8-финала загуби от Руслан Пашкулийски ("Локомотив-93" Варна) с 6:10.

На снимката: Теодор Георгиев

 

Сподели!