Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Денислав Коджабашев отпадна на ¼-финалите в надпреварата по тенис на маса на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро. 23-годишният варненец загуби по драматичен начин с 2-3 гейма от Кристиан Гардош от Австрия и изпусна реален шанс за медал. Дени започна много добре срещата като взе първата част с 11:5, но последва срив и две загубени части – с 8:11 и с 2:11. В четвъртата чест мачът вървеше точка за точка до 5:5, но след това българинът се мобилизира и изравни резултата с 11:7 в своя полза. Решителният пети гейм беше пълен с обрати, а европейският ни вицешампион поведе с 5:2, но допусна разконцентриране и изоставане с 5:7. Последваха три мачбола за австриеца при 10:7, но Дени показа майсторство и здрави нерви и успя да изравни. Тогава той имаше възможност за спечели двубоя след два мачпойнта, но в крайна сметка загуби срещата с 12:14 след свой бекхенд в аут. Припомняме, че Дени спечели убедително своята група „Е“ с две победи – над 5-тия в ранглистата китаец Хао Лиан и над египтянина Абделрахман Ахмед.

Въпреки поражението, „Еврофутбол“ и ФРГИ приветстват Денислав за борбеността и цялостното му представяне и му пожелават още успехи в бъдеще!

Друг от Спортните таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Петър Божилов, показа отново отлична спортна форма и спечелен пореден медал – този път сребро от втория по сила плувен маратон у нас „Света Анастасия“, който се проведе на 10.09.2016 г. С титлата триумфира Венцислав Айдарски. Така 16-годишният състезател на ПК „Омека-01“ има в колекцията си две златни отличия от маратоните в Созопол и Несебър, три втори места от надпреварите Галата, Бургас и Косово и бронз от Бяла този сезон.

На снимката: Денислав Коджабашев

Сподели!