Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ  – Димитър Райкин, спечели бронзов медал от Европейската купа по сабя за деца до 14 г., която се проведе на 23-24.04.2016 г. в Барселона.

Дими започна повече от убедително в групата, където регистрира 5 победи и 1 поражение от представителя на Франция Пиер Бласко. За съжаление именно в този двубой 14-годишният софиянец контузи играещата си ръка и така загуби с 4:5.

Въпреки болката в ръката,в елиминационната фаза Митко надигра представителя на домакините Гаридо Сантамарка с 15:10. Последва нов успех с драматичното 15:14 над Гонзалес Брионе. На полуфинала Митко водеше с 8:5, но в крайна сметка загуби драматично с 15:14 от Абейон ду Куедик (Испания), който спечели турнира. На почетната стълбичката редом до него се нареди и друг български представител – Тодор Стойчев. В крайната осмица фигурираха още двама наши представители – Стефан Нанкински и Стефан Рохас.

Със спечеления бронзов медал Димитър Райкин отново е водач в европейската ранглиста по фехтовка на сабя за деца до 14 г.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Денислав Коджабашев, достигна до 1/8-финалите на двойки на Открито първенство на Полша по тенис на маса (20-24.04.2016 г.), което е част от Мейджър сериите. Дени заедно с партньора си от Украйна Йевхен Прищепа първо победиха двама руснаци с 3:1 гейма, а после и Бобочика/Мути от Италия 3:2. Техният успешен път бе спрян след 0:3 гейма от японския тандем Моризоно/Ошима, които са победители в надпреварата и световни № 1 на двойки. На сингъл Дени отпадна след две загуби от втората ракета на Русия с 2:4 и от поляк с 3:4 гейма. Второто поражение бе особено неприятно, тъй като варненецът имаше преднина от 3:2 гейма и 7:2 точки, но не успя да задържи резултата и да спечели. Дени, който има квота за Параолимпиадата в Рио де Жанейро, ще участва на Откритото първенство на Хърватия от 24 до 28.05.2016 г., което е част от Чалиндж сериите.

Талантливата ни състезателка по шахмат – Виктория Радева завърши на 6-то място при жените на републиканското първенство, което се състоя от 18 до 26 април в Плевен. През целия турнир 14-годишната пловдивчанка игра с висока температура, което се отрази на представянето й. Следващото състезание на Вики е турнир до 18 г. в Турция от 29 април.

Сподели!