Двете компании, които реализират част от социално отговорните си проекти съвместно с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) бяха отличени на 14-те годишни награди на Българския форум на бизнес лидерите.

„Еврофутбол“ спечели първо място в категория „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие". Наградата е за петото издание на програма „Спортни таланти“, която компанията продължава да реализира съвместно с ФРГИ и през настоящата година.  Програмата подпомага млади надежди на българския спорт, като освен финансиране за тяхната професионална подготовка, осигурява мотивираща среда за тяхното развитие.

„През 2016 г. програмата финансира атлети в индивидуални спортове на възраст до 25 г., вкл. параолимпийци и хора с увреден слух/зрение. Чрез каузата, букмейкърската къща в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“, дава „образ“ на термина „отговорно корпоративно поведение към обществото“, разработвайки стратегически и с цел устойчиво развитие своя проект вече шеста година.“, коментираха отличието от „Еврофутбол“.

Представителят на „Еврофутбол“ – г-жа Екатерина Тонова, получи голямата награда от името на компанията, а нейн специален гост и придружаващ на събитието бе един от Спортните таланти за 2016 г. – джудистът Ивайло Иванов, който стана 7-ми на Олимпийските игри в Рио де Жанейро миналата година.

В момента 118 състезатели се борят да станат Спортни таланти за 2017 г., като търсената от тях сума е близо половин милион лева. 

SAP Labs България, която работи съвместно с Фондация „Работилница за граждански инициаитиви“ от 2012 г. получи второ място в категория „Инвеститор в обществото“.  Отличието е за програма „Знания за успех“ и над 11 000 часа доброволен труд, положен от служителите на компанията за изминалата 2016 г. за тази и още програми.

„Като компания подкрепяме желанието на нашите колеги да допринасяме заедно в полза на обществото със знания и ресурси. С една от най-дългогодишните ни инициативи „Знания за успех“ сме подкрепили 44 проекта на училищни настоятелства от 36 населени места. По тази и други програми заедно с колегите сме дарили на обществото 11 217 часа от нашето време и сме докоснали и подобрили трайно над 12 000 човешки живота в България.“, сподели Моника Ковачка-Димитрова, oтговорник „Корпоративна Социална Отгворност“ в SAP Labs България.

С петото издание на програма „Знания за успех“, през учебната 2016-2017 г., бе поставен фокус върху STEM образованието. Програмата подкрепи 9 училищни настоятелства, които реализират поредица от интерактивни и практически обучения, с цел да стимулират интереса на учениците към STEM - Science, Technology, Engineering and Mathematics. Освен „Знания за успех“, SAP Labs България реализира още три образователни инициативи съвместно с ФРГИ. Това са: „Роботика за България“, стипендиантската програма “Study iT First“ и програмата за подкрепа на учителите по информатика и ИТ – „Допълнителна квалификация за „Учител профилирана подготовка по информатика и ИТ“. Служители на компнията даряват знания, опит и труд в още редица инициативи за социални каузи. 

ФРГИ поздравява „Еврофутбол“ и SAP Labs България и благодари за съвместните усилия и споделянето на обща визия за социална промяна. 

На снимката: Екатерина Тонова и Ивайло Иванов 

Сподели!