Ивайло Иванов - Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“, постигна един от най-големите успехи в българското джудо, след като грабна златния медал в категория до 81 кг. на турнира от сериите Гранд шлем в Абу Даби на 30.10.2015 г. Българинът бе безапелационен в Обединените арабски емирства и победи всеки, изпречил се на пътя му противник, включително олимпийския шампион от Лондон 2012 година – Ким от Корея. Във финала 21-годишният монтанчанин надигра състезаващия се за Саудитска Арабия молдовец Серджу Тома с „ипон“ след 4:34  минути. Това бе общо шестия му успех в надпреварата по пътя към най-високото място на почетната стълбичка.

Първият съперник на Иво бе Алексиос Данацидис от Гърция, когото отстрани с „ипон“, после последва успех с „юко“ над казахстанеца Владимир Золоев. Големият сблъсък бе с двукратния световен и олимпийски шампион от Лондон - Джае-Бум Ким като го надигра с „ипон“. Последната среща в предварителния кръг завърши отново със същия резултат над унгареца Ласло Шокниай. На полуфиналите Иво прегази за 1.43 мин. представителя на Русия Сиражудин Магомедов с „ипон“. Накрая, въпреки подкрепата на домакините, Спортният талант на „Еврофутбол“ се окичи със златото, което е първо за България изобщо от турнири от сериите Гранд шлем. Благодарение на този голям успех Иво грабна и 500 точки за ранглистата за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

Друг Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ – Боряна Калейн и отбора на ”Левски Триадица” спечелиха турнира за ансамбли, организиран от клуб „Рикмика“. На 31.10.2015 г. в чисто новата зала „Арена Сливница“ Боряна и нейните съотборнички изиграха перфектно съчетанието си с 2 ленти и 3 топки и се класираха на първо място. 

На снимката: Ивайло Иванов

Сподели!