Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ, Кирил Милов се класира на 5-о място в класическия стил на категория до 84 кг. на Световното първенство по борба за юноши, което се провежда във френския град Макон. 19-годишният дупничанин загуби спора за бронза от Башир Сид Азара от Алжир с минималното 0:1. Така Кирил раздели 5-то място с Влас Дубровин от Русия.

Българинът започна в квалификациите срещу унгареца Берталан Пап с убедителното 12:3, на осминафиналите надделя над румънеца Нико Самуел Оджаг с 11:8, след което загуби от сребърния медалист Али Ченгиз от Турция с технически туш. В репешажите Кирил измъкна трудна победа над финландеца Томи Метцомаеки с 3:1, което му осигури и борба за бронза.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Петър Божилов, добави поредното си отличие към витрината си с купи и медали – този път сребро от 6-я турнир по триатлон за купа „Триекстрийм“, която се проведе на 28.08.2016 г. в Пловдив. 16-годишният софиянец участва на щафетата, където триумфира на 100 метра плуване. След него Илия Ангелов от „GD Спорт“, Благоевград задържа първото му място след 5 км. колоездене, а накрая на 1 км. бягане се пусна Стефан Караджов от „GD Спорт“, който завърши втори. Щафетата, която се проведе за първи път, бе най-интересното състезание сред участниците, защото дадоха възможност на триатлонисти от различни клубове да участват в един отбор.

На снимката: Кирил Милов

Сподели!