От днес стартира Microsoft Product Donations Portal  - най-голямата глобална платформа за технологични дарения на организации с нестопанска цел. Платформата предоставя всички продукти на Майкрософт – от технологичен ресурс до образователни и обучителни програми, от познатите до сега Office 365 за НПО, през Power BI Pro до множество планове за достъп до облачни услуги. В платформата е наличен и предлагания до сега през платформата Техсуп, софтуер.

С Microsoft Product Donations portal , Майкрософт обединява всички продукти на едно място и разширява предлагането на територията на още 184 нови страни. С тях достъп до платформата ще имат организации от общо 238 страни по цял свят.

Този мащабен проект се реализира с помощта и подкрепата на Техсуп, като фондацията остава основен партньор на Майкрософт в процеса на квалифициране и валидиране на организациите, които ще имат право да получават изброените по-горе продукти и услуги.

От 2009 насам, партньор на Техсуп за България е Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Благодарение на това партньорство, над 200 български неправителствени организации и читалища получиха като дарение лицензиран софтуер на стойност над 500 000 лева. Получавайки дарителски софтуер, организациите спестяват средства от пазарната цена на получените продукти и ги насочват към каузите, за които работят. 

Сподели!