Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Мирослав Кирчев, се класира на 6-то място в олимпийската дисциплина на 1000 метра едноместен каяк на Европейското първенство по кану-каяк в Москва (24-26.06.2016 г.). Русенецът, който има квота за Олимпиадата в Рио де Жанейро в дисциплината, остана на 5 секунди от безапелационния победител – Фернандо Пимента от Португалия. Останалите пет състезатели се побраха в по-малко от 2 секунди, като втори е Рене Поулсен от Дания, а трети е Балинт Копаш от Унгария. На 500 метра Миро завърши на 8-ма позиция.

Втора поредна победа на полумаратон записа друг Спортен талант с квота за Бразилия – Милица Мирчева. 22-годишната добричлийка преодоля 21-километровото разстояние в Стара Загора в неделя за 1:23:59 часа. Тя изпревари убедително Маринела Нинева – 1:27:10 ч. и Анита Кръстева, която с 1:30:48 ч. завърши трета.

Втори пореден успех и за Стефани Музакова, след като сечели ветроходната регата „Черноморец Бургас 2016”, която се проведе от 23 до 26.06.2016 г. В олимпийския клас „Лазер Радиал“ 19-годишната поморийка бе над всички и грабна трофея. Преди седмица Стефани спечели и регата „Циклон“ в родния й град.

Денислав Коджабашев триумфира и в отборната надпревара на Откритото първенство на Румъния по тенис на маса за хора с увреждания, което се проведе в Клуж Напока, Румъния. След като спечели титлата на сингъл, сега 23-годишният варненец грабна златото и на двойки мъже в тандем с Валентин Маринов.

На снимката: Мирослав Кирчев

 

Сподели!