В навечерието на Деня на народните будители, екипът на Младежка банка София ще срещне столичани с любими книги на тъмно. На 30 октомври в сградата на Ректората,  във Философския и Богословския факултет, както и във факултетите по журналистика и по математика и информатика, студенти и граждани ще имат възможност да получат атрактвно опакована книга срещу дарение от два лева.

Желаещите да се включат няма да имат представа за заглавието на книгата, която ще получат, а ще разчитат на своя късмет и кратко описание с ключови думи, поместено върху опаковката.

Събраните средства от благотворителния книжен базар ще помогнат на  Младежка банка София да финансира малки проекти на младежи в сферата на образованието. Следете последните новини около събитието на страницата на Младежка банка София. 

 „Идеята ни е да отбележим Деня на народните будители по един нов и свеж начин. Очакваме инициативата да предизвика интерес и да привлечем нови съмишленици, така както успяхме по време на дарителската канпания за събиране на книги. По време на кампанията за по-малко от две седмици получихме като дарение над 700 заглавия. Благодарни сме на всички, които дариха любима книга от личната си библиотека и ще се радваме дарените книги да намерят своя нов собственик“, сподели Тонита Вакарелова, координатор на Младежка банка София.

Младежка банка София е една от 14-те Младежки банки, подкрепени от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Младежката банка представлява комисия за отпускане на грантове, управлявана изцяло от млади хора и подрепяща младежки проекти на територията на дадено населено място. Младежката банка дава възможност да бъде показана младежката гледна точка във филантропията и да бъдат въвлечени млади хора в полза на общността. През 2015-2016 г. Фондация „Работилница за граждански инициативи“ подкрепя Младежки банки в градовете: Бургас, Стара Загора, Кюстендил, Дупница, Монтана, Габрово, Сливен, Лом, Видин, Пазарджик, Шумен и Перник.

 

 

Сподели!