През 2015 г.  192 неправителствени организации и читалища са получили  дарение на лицензиран софтуер от ТехСуп България, с което са спестили над 185 320 $. Даренията се осъществяват чрез дарителската програма на TechSoup, чийто единствен представител за България е Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Дарителски софтуер могат да получават неправителствени организации, регистрирани в обществена полза или читалища.

През платформата ТехСуп могат да бъдат поръчани продукти на Майкрософт, Адоб, Семантек.   От тази година към платформата се присъедини и първият местен дарител – СуперХостинг.БГ. Компанията предлага дарение хостинг услуги за младежки неправителствени организации.  Получавайки като дарение хостинг от СуперХостинг.БГ., младежките организации имат възможност да представят своите инициативи в интернет, разполагайки със сигурно и надеждно пространство за онлайн проектите си.

Получаването им става чрез заплащане на  символична административна такса. Можете да разгледате предлаганите продукти тук. Припомняме, че от септември миналата година можете да кандидатствате и за дарения на три продукта по програмата на Гугъл за НПО, те са: Ad Grants, YouTube for Nonprofits и Google Apps. При успешно валидиране получавате индивидуален код, с който в страницата на Google for Nonprofits може да получите избраните продукти.

ТехСуп България стартира през 2009 г. в резултат на партньорството между Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и базираната в Сан Франциско организация Техсуп, изградила глобална мрежа от партньори в 85 страни в целия свят. Сътрудничеството на двете организации дава възможност на българските организации да получават като дарение лицензиран висококачествен софтуер и така не само да повишат качеството  на административната си работа, но и да насочват спестените административни ресурси към работа с преки ползватели.

Поръчай лицензиран софтуер от тук.

Сподели!