Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Петър Божилов, подобри поредния плувен рекорд в своята кариера. Този път брадатото постижение на световния шампион в маратона Петър Стойчев от 1992 година в дисциплината 800 метра свободен стил. На Европейското първенство по плуване за младежи в унгарския град Ходмезьовашархей състезателят на клуб „Омега-01“ постигна време 8:21.31 мин. и задмина с пет секунди предишния върхов резултат - 8:26.34 мин. Това му осигури 14-то място в класирането в дисциплината. Рекордът е малка утеха за 16-годишния софиянец, който на 400 метра свободен стил не успя да покаже най-доброто от себе си и финишира за 4:01.37 мин.

Друг Спортен талант на българския букмейкър и фондацията – Виктория Радева завърши на 8-мо място от 34 отбора с тима на Ираклион в шампионата по шахмат на Гърция. 15-годишната пловдивчанка се състезава при жените и завърши с 5 точки от 7 възможни. Тя записа 4 победи, 2 ремита и допусна само една загуба от Олга Зимина – италианка от руски произход. Веднага след завръщането си Вики ще участва на турнир „Млади надежди“ в Пловдив от 12 до 17 юли, след което ще замине с юношеския национален отбор на шахматна олимпиада до 16 г. в Словения. Там тимът ни е поставен по ЕЛО под номер 22 от 54 състава, а националите ни ще се борят да влязат в десетката.

Разочарование за Милица Мирчева – Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ. Талантливата ни състезателка в дългите бягания не успя да завърши полумаратона на Европейското първенство по лека атлетика в Амстердам в Холандия. На 12-тия километър 22-годишната добричлийка е почувствала болки от стара контузия, която й попречи да финишира. Сега Милица ще се съсредоточи в подготовката си за маратона на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

 На снимката: Петър Божилов

Сподели!