Днес приключи обучителният лагер на младежите от 14-те Младежки банки, подкрепени от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. В рамките на четири дни, в гр. Банкя екипите на Младежките банки обменяха опит, идеи и вдъхновение и обсъждаха добри практики за фондонабиране и привличане на доброволци.

Екипът на фондацията сподели с присъстващите близо 50 младежи успешни стратегии и техники за популяризиране и позициониране на модела „Младежка банка“ сред местната общност. Младежите научиха кои са принципите за подбор за финансиране на младежки идеи и правилата за отчетност и прозрачност на организацията.

Лагерът започна с представяне на концепцията и мисията на Младежка банка от страна на екипите от Младежка банка Видин и Младежка банка София, подкрепени от екип на ФРГИ. Младежите от Стара Загора и Кюстендил споделиха успешни практики за набиране на средства, а екипите от Сливен и Габрово показаха как може да се използва изкуството и в частност анимацията за фондонабирателни кампании. По време срещата бяха обсъдени и ефективни тактики за привличане на доброволци, където доброволецът бе представен като тайното оръжие на всяка организация. По време на обучителните сесии младежите се включваха в различни интерактивни упражнения и ситуационни игри, а в края на всеки панел дискутираха изведените проблеми. 

Повече снимки от лагера можете да видите тук

Сподели!