Спортните таланти на ФРГИ и „Еврофутбол“ – Денислав Коджабашев и Антоан Божилов, получиха награди от Българския олимпийски комитет на специална церемония днес във фоайето на националния стадион „Васил Левски“.

Всички призьори от завършилите наскоро големи първенства и турнири за хора с увреждания - Световното първенство по лека атлетика в Катар, Европейско първенство по тенис на маса в Дания, Световни игри по лека атлетика за младежи в Холандия и др., бяха приветствани от председателя на БОК Стефка Костадинова.

Заместник-председателят на БОК Красимир Инински връчи почетния плакет на Денислав за сребърния му медал от Европейското първенство по тенис на маса за хора с увреждания, което се проведе във Вейле, Дания (12-17.10.2015 г.). В началото на октомври 22-годишният варненец постигна още един голям триумф - той спечели титлата в Клас 10 от Световните игри за хора с увреждания в Сочи (Русия). Тези успехи, както и представянето му през сезона му осигуриха и квота за Параолимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Припомняме, че Денислав Коджабашев е за втора поредна година Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов пък отличи Антоан Божилов, който през 2015 година грабна златния медал в дисциплината скок дължина с покрит норматив „Б“ за Олимпиадата в Рио де Жанейро от Световните игри (до 23 г.) за хора с увреждания в Щадсканаал (Холандия). На същото състезание 21-годишният софиянец постигна 6-о място на 100 м и от 4-о място на 200 м.

Сред наградените бе и Михаил Христов за 5-та позиция в скока на дължина в клас T47 на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Доха (Катар). Мишо бе Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ през 2013 и 2014 години.

Почетен плакет получи и Стела Енева, която е член на Групата на съветниците по програмата. Лично председателят на БОК Стефка Костадинова връчи наградата на световната шампионка в тласкането на гюле и сребърната медалистка в мятането на диск в категория F57 от първенството в Доха.

На снимката: Антоан Божилов

Сподели!