Те са млади, активни и креативни. Те са #ДоброТворците, обединени от програма „Младежка банка“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. В момента у нас съществуват 13 Младежки банки в 13 български града.

Всяка Младежка банка е изградена от млади хора, които разпределят средства на конкурсен принцип на младежки неформални групи да реализират идеи в сферата на спорта, екологията, културата и изкуството. По този начин Младежките банки развиват младежките общности, създават пространство за изява на таланти и превръщат своя град в по-атрактивно за младите място.

Адреана се присъединява към екипа на Младежка банка Габрово още от самото й създаване през 2012 г. В програмата я задържа желанието да вижда реализирани идеите на младите хора от града. Възможността да помогне на младежите от своя град да осъществят желанията си мотивира и Моника да стане част от Младежка банка Шумен. Реализирането на полезни за младежите инициативи, стимулира Николай да бъде част от Младежка банка Бургас.

Средствата, с които Младежките банки подкрепят инициативите на други младежи са набрани от дарители по време на различни дарителски инициативи, организирани от самите тях.  „Независимо в кой град се случва, всяка инициатива на Младежка банка създава усмивки. Вярваме, че промяната е зад ъгъла, когато всички поискаме да направим крачката!“, споделят  от Младежка банка София.

Организирайки различни фондонабирателни инициативи като спортни турнири, концерти, базари и изложби, младежките банки стимулират развитието на дарителството на местно ниво.  „Усещам как спомагам за изграждането на по-позитивно настроено към дарителството общество.“, споделя Ради от Младежка банка Перник. Това стимулира и Васко да бъде част от екипа на Младежка банка Кюстендил вече втора поредна година.

Участието в програма „Младежка банка“ е изключително важно за членовете на екипите и доброволците. „Научавам се как да общувам с различните типове хора и се уча на търпение.”, споделя Иси от Младежка банка Перник. „Програмата ме научи да бъда по-активен и буден за нуждите на града, в който живеем.“, категоричен е Илия от Младежка банка Шумен.

Това са само част от #ДоброТворците, запознай се с всички на страницата на Младежка банка България.

Не забравяй, всички те успяват благодарение на твоята помощ, подкрепи ги тук!

Сподели!