Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ -  Теодор Георгиев е балкански шампион по таекуондо. 24-годишният състезател в категория до 74 кг. преодоля двама състезатели по пътя към титлата, която грабна в родния си град Дупница. В първия кръг Теди почива. В полуфинала той срещна изключителна съпротива от Балса Радунович от Черна гора, но в крайна сметка надделя след 9:7.

Финалът срещу Енеш Рамазан Аксакал от Турция бе гвоздеят на шампионата. Срещата бе равностойна, като към края Теодор успя да наложи волята си и да го победи със 7:2. „В началото беше повече разузнаване, защото не познавам съперника си, но постепенно подобрихме тактиката и го победих. Важно бе, че запазих концентрация на финала. Благодаря на всички, които ме подкрепяха! Това дори е повече от златния медал!“ – заяви развълнуван Теодор. Турчинът също имаше силна поддръжка от своите съотборници, но преклони глава пред българския шампион. След края на срещата Алкасал отказа да прояви феърплей и не подаде ръка на победителя, а в последствие не излезе и на почетната стълбичка за награждаване.

Отборът на България завърши на второ място отборно и първо при децата и кадетите на 18-та Балканиада по таекуондо - олимпийска версия WTF. Родните състезатели завоюваха 20 златни, 18 сребърни и 35 бронзови медала, като останаха само на 2 отличия от първенеца Сърбия.

На снимката: Теодор Георгиев

Сподели!