Невероятен успех за Спортния талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Янина Станчева. Талантливата ни състезателка в спортната стрелба спечели златния медал в дисциплината 50 метра легнал на малокалибрена пушка от турнира Гран при в Нови Сад (Сърбия). 25-годишната българка буквално изтръгна на косъм победата от представителката на домакините Ивана Максимович, след като постигна 619,6 точки, докато за сръбкинята остана среброто със 619,5 точки. Хърватката Снежана Пейшич взе инфарктно бронза от сръбкинята Милица Бабич, като единствено по-точните десетки й донесоха бронза след равния резултат от 619,3 точки.

Янина Станчева се нареди на 5-то място в още две дисциплини от турнира в Сърбия – на 10 метра въздушна пушка и при дебюта си на 3х20 метра малокалибрена пушка. „За мен беше уникално състезание! Благодаря на „Еврофутбол“, че ми върна надеждата“ – сподели часове, след като се прибра от Нови Сад развълнуваната шампионка.

Две пети места е активът на друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Ангел Кодинов от Европейско първенство за юноши и младежи до 23 г. в Пловдив. На 500 и 1000 метра едноместно кану Ангел не успя да се пребори с руснака Владислав Четобар, който взе двата златни медала. На 200 метра Ангел се нареди втори във финал „Б“.След две седмици 18-годишният пловдивчанин ще се бори за призовите места на Световно първенство за юноши и младежи до 23 г. в Беларус, а през август ще бъде най-младият олимпиец на 200 и 1000 метра едноместно кану.

Още един от талантливите ни спортисти – Петър Божилов постигна победа този уикенд. 16-годишният състезател на столичния ПК „Омега-01“ победи при мъжете в плувния маратон „Света Марина“ в неделя. Той се състоя в акваторията на Созопол, а близо 80 участника преодоляха 2,5-километромото разстояние. Сред тях бе и неговият баща и треньор Борис Божилов, както и по-малкият му брат – Александър Божилов, който кавалерски отстъпи връчената му купа за най-добре представило се дете на най-младия участник в надпреварата – момиченце от варненския плувен клуб „Юлиян Русев“.

Сподели!