Как младежи подкрепят други младежи в значими за тях каузи? Как привличат последователи и доброволци и какви са мотивите на един млад човек да се включи в кауза, ползена за общността, в която живее?

Отговор на тези въпроси може да получиш от ДоброТворците – момичета и момчета, които даряват от своето свободно време в името на промяната, която носи Младежка банка. Тя представлява екип от млади хора на възраст между 16 и 25, които набират дарения, организират конкурси за финансиране и отпускат средства  за младежки проекти. В момента у нас има 13 Младежки банки в 13 български града. Всички са подкрепени на национално ниво от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Ако и ти си младеж и искаш да бъде полезен на общността си,  ако имаш идея как твоят град може да се превърне в по-добро място за живеене, ако искаш да дариш за каузата на Младежките банки, или просто ти е любопитно, запознай се с #ДоброТворците на страницата на Младежка банка България. Всеки ден там ще те срещаме с един #‎ДоброТворец от 13-те младежки банки в България.  Ще разбереш как младежите създават и управляват дарителски програми и какви качества развиват по време на работата си за Младежка банка.  Ще научиш и за проекти реализирани чрез Младежките банки, както и за хората, които даряват средства и по този начин правят реализацията на младежките идеи възможна.

На снимката е Иси, ДоброТворец от Младежка банка Перник. Запознай се с нея тук.

 

Сподели!