На 30 май 2011 г. приключи приемът на предложения за финансиране на проекти по фонд „Толерантност”. Инициативи на 32 организации и граждански групи ще се състезават за финансиране на инициативи запротиводействие на нетолерантността, дискриминацията и насилието, продиктувано от омраза.

 

Списъка с кандидатствалите организации можете да разгледате тук.

 

Оценката и изборът на проектните предложения ще се извърши на два етапа:

Първи етап: Оценка за съответствие с формалните изисквания на конкурса
Проектни предложения, които не отговарят на формалните изисквания (Word 2003 или по-ниска версия; шрифт Times New Roman, размер 11; резюме на проекта – до 1 стр.; пълно описание на проекта – до 5стр.; бюджет на проекта – търсена сума до 1500 лева и най-малко 20% от общия бюджет собствен принос и 50% от собствения принос е осигурен в брой; обосновка на бюджета – до 1 стр.; допустимост на кандидата, електронен адрес, който да дава представа за изпращача-организацията или пък нейн представител) се отхвърлят и не подлежат на качествена оценка.


Втори етап: Качествена оценка

1)  Групата на съветниците на ФРГИ разглежда и обсъжда постъпилите кандидатури и дава своите препоръки за финансиране на инициативи с потенциал.

3) Среща с представител на ФРГИ с представителите на организациите, чиито инициативи според Групата на съветниците имат потенциал за финансиране
2) Настоятелството на ФРГИ взима окончателното решение за финанасиране.

Проектните предложения се разглеждат от Групата на съветниците на ФРГИ, като критериите за оценка и класиране на проектите са:

а) Съответствие на проекта с целите и приоритетите на Фонд „Толерантност”;
б) Яснота и взаимовръзка между целите, дейностите и очакваните резултати по проекта;
в) Включване и директна работа с различни групи в дадена географска общност – малцинства и мнозинство;

г)  Възможност за публичност на предвидените дейности;

д) Ангажираност на общността в дейностите по инициативата – оценката ще бъде на база на предоставената информация за очакваното участие на общността в изпълнението на проекта, както и поетите партньорски ангажименти;
е) Цялост на предвидените дейности в рамките на финансирането по този фонд;
ж) Реалистичност на бюджета и на привлечения принос от организацията-изпълнител и партньорите й;

з) Включване на млади хора в предвидените дейности;

и) Капацитет на организацията и участниците в екипа за изпълнение на предложения проект на база на досегашния им опит.

 

Поканата за среща с представител на ФРГИ на определени организации не означава, че организацията ще получи финансиране. ФРГИ не дава мотиви за отказ от финансиране. Организациите, представят предложенията си в конкурса доброволно и не могат да имат каквито и да било искания за компенсации по отношение на участието им в конкурса. ФРГИ не отговаря на каквито и да било анонимни запитвания, коментари, бележки и др. ФРГИ не публикува имената на членовете на Групата на съветниците, с оглед избягване на конфликти и натиск.

 

 

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени след 25 юни 2011 г.

 

Сподели!