Фонд “Социална отговорност на Първа инвестиционна банка” беше създаден с договор между Фондация “Работилница за граждански инициативи” и Първа инвестиционна банка през ноември 2004.

Фондът има за цел да предостави възможности за развитие на деца и младежи от Домовете за деца и юноши (ДОВДЛРГ) в страната, като работи за тяхната социална адаптация, житейска реализация и подготовка за самостоятелен живот. Казано с други думи, един от основните проблеми, към който Фондът насочва внимание, е какво се случва с младежите и девойките, след като те напуснат домовете за отглеждане и възпитание на деца лишени от родителски грижи – какви са възможностите им за намиране на работа, къде могат да живеят, доколко са готови за самостоятелен живот и т.н.

Третата сесия на Фонда беше обявена на 14.11.2006 и до крайния срок 29.01.2007 във ФРГИ бяха получени 39 проекта от 23 населени места.

Пълен списък на кандидатствалите проекти можете да намерите тук.

Одобрените организации ще бъдат информирани в края на февруари. Останалите организации ще получат официално писмо в средата на март.

Сподели!