В 17:00 часа на 01.02.2006 г. изтече срокът за подаване на проекти за втората сесия на Фонд "Социална отговорност на Първа инвестиционна банка". Фондът е уникална съвместна инициатива на Първа инвестиционна банка и Фондация "Работилница за граждански инициативи".

До крайния срок в офиса на ФРГИ бяха подадени проекти от 51 организации от 30 населени места. Пет от проектите бяха подадени от общини (Бобошево, Дупница, Рила, Сливен и Якоруда), други пет от читалища, а останалите от сдружения и фондации. На тази сесия на Фонда нямаше подадени проекти от нерегистрирани граждански групи.

След преглеждане на документите беше установено, че 6 от организациите отпадат по формални причини - липса на пълен комплект от документи.

В приложената таблица можете да намерите имената на всички кандидатствали организации, включително на тези, които отпаднаха по формални причини.

Оттук нататък конкурсната процедура ще мине през два основни етепа, които са описани и в Указанията за кандидатстване:
Първо, Групата на съветниците на ФРГИ разглежда и обсъжда постъпилите проектопредложения. В състава й влизат представители на водещи нестопански организации, както и държавни институции (МОН, ДАЗД и други).
Второ, представители на Първа Инвестиционна Банка взимат решение за одобрение или неодобрение на проектите предложени за финансиране от Групата на съветниците.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на сайта на ФРГИ най-късно на 28.02.2006, след което всички организации ще получат официални писма от ФРГИ.

Пожелаваме успех на всички кандидатствали!

Прикачени файлове:
List of applicants Sait.xls

Сподели!