Фондация “Работилница за Граждански Инициативи” създаде сайт за благотворителни кампании и дарения www.zaedno.bg , който стартира в края на април 2006.

Целта на “Заедно.bg” e от една страна да даде възможност на български неправителствени организации и институции да публикуват своите благотворителни кампании на едно общоизвестно място, където да могат да бъдат видяни от широката публика.

От друга страна “Заедно.bg” има за цел максимално да улесни хората, които желаят да дарят, като им показва в рамките на един сайт различни кампании, набиращи средства за различни каузи, и по този начин им спестява времето и усилието да посещават отделни сайтове, представящи отделни кампании. Хората, желаещи да дарят, също така, са максимално улеснени в начина на даряване, т.к. могат да дарят чрез кредитни и дебитни карти, без да се налага да внасят средства по банкови сметки.

Първите кампании на сайта са за набиране на средства за пострадалите от наводненията, за подобряване на социалните умения на деца, лишени от родителски грижи, за извършване на ремонт на жилища на жени, поели издръжката на семействата си, за опазване на околната среда и за възстановяване и съхраняване на копия на филми от фонда на Българската национална филмотека.

До момента инициативата на ФРГИ е подкрепена от Първа Инвестиционна Банка, “Цифрови Системи” OOД, Ипей АД, НетИнфо БГ, Радио България, Фейс ту Фейс.
Сайтът е изработен от RIZN Communication Design, които също са партньори на инициативата.

“Заедно.bg” ще бъде представен пред журналисти на специално събитие в средата на Май 2006.

Сподели!