Роботика за България“  е новата програма, която Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с партньорството на SAP Labs България обяви в средата на август 2015 г. Програмата има за цел да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип, като създаде условия за изграждане на училищен отбор по роботика. Отборите по роботика ще бъдат създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League. 

В конкурса по програмата могат да кандидатстват менторски екипи от двама учители, преподаващи в едно и също училище, които да изградят поне един училищен отбор от съответното училище. Във вече създадените отбори по роботика трябва да участват от три до пет ученика, на възраст от 10 до 16 години. Отборите ще работят по изпълнението на мисии с роботите и по задания за научноизследователски проекти.

Одобрените менторски екипи ще бъдат обучени от дългогодишни ментори на отбори по роботика, а след това ще имат 6-месечна виртуална подкрепа. По програмата ще бъде осигурено и оборудване за всеки одобрен отбор - комплект Lego с програмируем модул и маса за състезателно поле.

Включете се до 10 октомври като изпратите попълнени документи за кандидатстване на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org. Необходимите документи, както и подробна информация за конкурса ще намерите на сайта на ФРГИ.

Сподели!