Програма "Знания, успех, промяна" беше отворена за кандидатстване на 07.11.2006.

 

До крайния срок - 08.01.2007 - в офиса на ФРГИ бяха получени 76 формуляра от 46 населени места. Пълен списък на кандидатствалите организации може да намерите тук.

 

На 15.01.2007 в офиса на ФРГИ се проведе среща на Групата на Съветниците, която включва 14 представители на неправителствени организации, институции и медии, които имат необходимия опит и експертиза за оценка на проекти.

 

В резултат от обсъжданията, Групата на Съветниците препоръча на ФРГИ да включи в програмата 19 организации от 18 населени места. Три от одобрените кандидатури са на нерегистрирани граждански групи.

Списък на одобрените организации можете да изтеглите оттук!

 

Изборът беше изключително труден поради голямото количество качествени кандидатури. Поради тази причина ФРГИ взе решение да увеличи броя на организациите, които ще участват в програмата  - 19 организиции вместо предвидените първоначално 10 организации. Въпреки това, извън програмата ще останат организации, които имат интересни идеи и потенциал за развитие.

 

Искрено се надяваме, че в бъдеще ще имаме други възможности да работим заедно с организациите и гражданските групи, които не бяха одобрени за участие в програма "Знания, успех, промяна".

 

Припомняме ви, че в момента има отворени два други конкурса на ФРГИ, за които може да намерите информация в раздел "Конкурси".

 

Всички неодобрени организации ще получат официално писмо по електронната или по обикновенната поща в средата на следващата седмица.

 

Желаем ви успехи!

 

Сподели!