За да може да продължи съществуването на програма “Моите корени”, подкрепяща проекти в областта на културно-историческото наследство, ФРГИ стартира кампания за набиране на средства.

Един от начините за набиране на средства, избран от ФРГИ, е да използва професионалната фотографска изложба "Живо наследство" като ресурс – а именно да предоставя фотографиите за ползване на компании и институции, които даряват за програма “Моите корени”. Фотографиите ще могат да бъдат излагани в общите офисни пространства и така от една страна тези пространства ще придобият по-артистичен и “оживен” вид, а от друга – видимо ще бъде подкрепена кауза, важна за всички българи – съхраняване и оживяване на културно-историческото ни наследство.

Експозицията "Живо наследство" включва 70 цветни изображения – панорама на местата и общностите, работили по проектите в програмата "Живо наследство" в Босна и Херцеговина, България, Македония и Румъния. Основното послание на фотографиите е, че наследството - природа, култура, бит и традиции, спомени – “живее” в душите и умовете на хората и използвано пълноценно може да бъде ресурс за развитие. Чрез окото на обектива е разкрита специфичната творческа атмосфера в процеса на работа по различните проекти.

Фотографиите, които дарителите ще искат да изложат, в момента могат да бъдат избирани в офиса на ФРГИ, а скоро ще могат да бъдат видяни и в електронния каталог, който предстои да бъде качен на сайта на фондацията.

До момента инициативата на ФРГИ е подкрепена от Министерство на културата и от Британско-Българската търговска камара.

Прикачени файлове:
formuliar_zaiavka.doc

Сподели!