На 27 април 2007 г. Фондация "Работилница за граждански инициативи" обяви старта на конкурс по програмата "Живо Наследство 2007", която е насочена към подкрепа на инициативи за опазване и представяне на местното фолклорно и нематериално наследство с активното участие на местните жители.

До крайният срок, който беше на 04.06.2007, във ФРГИ бяха подадени общо 103 проекта. Пълен списък на кандидатствалите организации можете да намерите в приложения файл: Списък на кандидатствалите организации с входящи номера.

За съжаление, на този конкурс бяха подадени голямо количество проекти, които не отговарят на формалните критерии за участие в програмата. Пет проекта бяха подадени след крайния срок за кандидатстване, други 9 бяха с не-пълен комплект от документи. Над 30 проекта бяха подадени от организации, които не са регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, което беше изрично условие на конкурса.

ФРГИ изказва съжаление, че толкова много организации са отпаднали по формални критерии.

Пожелаваме успех на всички останали, които продължават в конкурса. Резултатите ще бъдат известни в края на месец юни 2007 г.

 

Сподели!