В 17:00 часа на 01.02.2007 г изтече крайният срок за кандидатстване пред ФРГИ за финансиране на “инициативи, които решават конкретни проблеми на хората от дадено село, град или квартал”.

Конкурсът предизвика изключителен интерес сред читалища, училищни настоятелства, пенсионерски клубове и множество нерегистрирани граждански групи от цялата страна.

В момента все още продължава обработката на документите, но вече можем да кажем, че сме получили над 500 проекти идеи. За съжаление една немалка част от получените проектни идеи не отговарят на формалните изисквания за участие в конкурса. Много организации са изпратили описания на идеите или организациите си, дълги по 3 – 4 и дори 11 страници, като в указанията на ФРГИ изрично е посочено, че описанието на организацията/групата и описанието на идеята не трябва да бъдат по-дълги от 1 страница всяко.

До началото на следващата седмица всички, които са изпратили своите предложения, ще получат потвърждение заедно с входящ номер. Списък на кандидатствалите ще бъде публикуван и на сайта на ФРГИ.

Информираме Ви, че е възможно забавяне при изпращането на краен отговор дали дадена идея е одобрена, поради изключително големия брой кандидатствали.

Желаем успех на всички!

 

 

Сподели!