На 21 март 2006г. Първа инвестиционна банка и Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) организираха официално представяне на два от одобрените за финансиране от фонд “Социална отговорност на Първа инвестиционна банка” проекти. Първият проект е разработен от фондация “Покров Богородичен”, а вторият от сдружение “Екон – еко концепция”. Представянето бе в централния клон на Първа инвестиционна банка, на адрес: бул. “Драган Цанков” 37, от 16.00 часа.

През месец октомври 2004 г. в сътрудничество с ФРГИ, ПИБ създаде фонд “Социална отговорност на Първа инвестиционна банка”, който е продължение на политиката на Банката през последните 4 години за подпомагане на домове за деца, лишени от родителска грижа. През 2005 година от фонда на ПИБ бяха финансирани 5 проекта на обща стойност 19 416,75 лв.

В периода 30 ноември 2005 г. - 1 февруари 2006 г. беше обявена втората сесия на фонда. До крайния срок във ФРГИ бяха получени общо 51 проекта от 30 населени места в страната.

Оценката на проектите бе направена на два етапа: 1/ от група на Съветниците - екип експерти от неправителствения сектор в областта на проекти, насочени към децата и 2/ от екип на ПИБ.

Тази година бяха подкрепени 7 проекта на обща стойност 25 000 лв.

Официално представяне на проектите е подготвено и за останалите населени места, като на събитията са поканени за участие представители на екипите, които ще реализират поректите, както и представители на съответните институции, с които е свързана предстоящата работа.

Сподели!