След продължителни обсъждания и внимателен избор, Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) взе решение да подкрепи 6 проекта по Програма “Публични пространства за свободното време”.

Пет от проектите са свързани с обновяване, възстановяване и изграждане на детски и младежки градинки, спортни площадки, мeста за отдих и активни занимания.

В допълнение, ФРГИ реши да финансира идеята на читалище “Братство” от Кюстендил за изграждане на лятна естрада пред читалището и облагородяване на прилежащия терен, за да демонстрираме нашата подкрепа за малки инициативи, които са насочени към облагородяване на градските пространства и средата, в която живеем.

Шестте организации, които ще получат финансиране по Програма “Публични пространства за свободното време” и ще реализират проектите са:

1. Граждански квартален съвет, Айтос
2. Читалище "Братство", Кюстендил
3. Народно читалище "Алеко Константинов", с. Марково
4. Сдружение "Футболен клуб "Ботев", с. Крайници
5. Сдружение за екология и устойчиво развитие "Гетиа Понтика", Каварна
6. Общинска агенция за устойчиво развитие, гр. Карлово

ФРГИ има желание да подкрепи и други проекти, които са насочени в тази посока и са подадени в рамките на настоящия конкурс. В най-скоро време ще изпратим уведомления по електронната поща, както на тези организации, чиито проекти окончателно са отхвърлени, така и на тези, за чиито проекти ще търсим допълнителни възможности за финансиране.

В следващите дни ще бъдат обявени и резултатите по третата програма – Програма “Живо наследство”.

Всички одобрени и отхвърлени кандидатури ще получат информация по електронната поща.

Надяваме се, че ще имаме други възможности да работим заедно с тези, които нe са одобрени в рамките на този конкурс.


Сподели!