След внимателно разглеждане на всички кандидатури и продължително обсъждане, Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) взе решение да подкрепи идеите на две организации в рамките на програма “Живо Наследство”:

1. Народно читалище “Н.Й.Вапцаров”, град Маджарово – с проектна идея за създаване на група за тракийски фолклор в с. Бориславци, община Маджарово

2. Народно читалище “Просвета”, с. Люляково, община Руен – с проектна идея за издирване, документиране и популяризиране на автентичен фолклор на малоазийски българи

Двете организации няма да получат директно финансиране, но са поканени от ФРГИ да се включат в партньорски проект, в рамките на който ще получат методологическа помощ и подкрепа за част от заложените инициативи.

В допълнение, ФРГИ реши, че през месец април ще обяви специален конкурс, който ще бъде насочен конкретно към проекти в рамките на програма “Живо наследство.”

С това съобщение се изчерпва списъкът на проектните идеи, одобрени в рамките на конкурса за “инициативи, които решават конкретни проблеми на хората от дадено село, квартал или град”

Всички организации/граждански групи, чиито имена не са включени в това и в предишните две съобщения по този конкурс, няма да получат финансиране от ФРГИ.

Всички кандидатствали организации/граждански групи ще получат информация за решението на ФРГИ по електронната поща.

Надяваме се, че ще имаме други възможности да работим заедно с организациите и гражданските групи, които не бяха одобрени в рамките на този конкурс.

Сподели!