Подкрепете и вдъхновете учениците от училището, в което преподавате да създадат робот, който да изпълнява социални мисии. ФРГИ и SAP Labs България чрез съвместната им менторска програма за учители „Роботика за България“ ви предлагат една добра възможност да насърчите интереса на учениците към научката и технологиите, като създадете отбор по роботика, съгласно концепцията на  FIRSТ LEGO League.

ФРГИ търси менторски екипи от двама учители, преподаващи в едно и също училище, които да изградят поне един училищен отбор от съответното училище. Одобрените кандидати ще присъстват на двудневно обучение в София, с осигурени транспортни разходи, както и консултации за: правилата и условията на състезанието First Lego League; конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom; събирането и анализ на информацията за изследователските проекти, както и обучение за работа в екип и менторство.

Кандидатстването става, чрез изпращане на попълнени: формуляр за кандидатстване, декларация за съгласие, подписана от директора на училището и автобиография за кандидатитие за ментори. Необходимите документи, както и указанията за кандидатстване ще намерите тук. Документите се изпращат на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org до 17:00 часа на 10 октомври 2015 г. Одобрените кандидати ще бъдат обявени на сайта на ФРГИ на 26 октомври 2015 г.

Програма „Роботика за България“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с подкрепата на SAP Labs България.  Програмата цели да  стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип, чрез създаване условия за изграждане и подготовка на училищни отбори по роботика.

 

 

Сподели!