Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа

Конкурс за проекти за България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения 2006 г.

Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа (“CEE Trust”) е независима нестопанска организация в обществена полза, създадена по законодателството на Съединените Американски Щати и управлявана от Управителен съвет.

Тръстът за гражданско общество работи за развитието на гражданските общества в България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Тръст за гражданско общество е създаден като механизъм за подпомагане на прехода към независими, активни и жизнени мрежи от организации и граждани, работещи за доброто на обществото. За постигането на тази цел, Тръстът предоставя финансова помощ на неправителствени и нестопански организации на територията на седемте страни, в които оперира, като подпомага утвърждаването им като устойчиви, ефективни и независими изразители на обществения интерес.

Тръстът за гражданско общество кани неправителствени нестопански организации, експертни групи, коалиции, движения и образователни институции, да кандидатстват с проекти, които насърчават и работят за:

1) Прозрачност на публичните институции;
2) Гражданско участие;
3) Социална солидарност;
4) Стабилност на гражданското общество.

Проектите трябва да имат ясна връзка с мисията и ценностите на Тръста за гражданско общество.

Документите за кандидатстване (резюме на проектната идея и формуляр), трябва да бъдат попълнени и изпратени електронно (само по e-mail) преди или не по-късно от 2 октомври, 2006г., 17.00 часа Централноевропейско време, на следния електронен адрес: bulgaria.applications@ceetrust.org

На страницата на Тръста ( www.ceetrust.org ) можете да намерите пълния текст на обявата за конкурса, формуляра за кандидатстване както и правилата и изискванията за подготовка на резюмето.

Формуляри и документи, получени по пощата, факс или лично, както и изпратени и получени след обявените срокове, ще се дисквалифицират автоматично.

Сподели!