Над 100 български  непарвителствени организации са се възползвали от дарителската програма Google for nonprofits година след като бе даден стартът й.

 От 1 септември 2015 г. неправителствените организации получиха възможност не само да промотират организацията и дейността си, но и да си сътрудничат по-добре и да повишат своята ефективност, възползвайки се от онлайн услугите на Google.

Една година по-късно най-изполваният продукт през програмата е Ad Grants, който представлява нефинансово дарение в рекламни импресии в Google на стойност до 10,000 $. Освен Ad Grants програмата предлага достъп до YouTube for Nonprofits, както и Google Docs. YouTube for Nonprofits - предлага допълнителни премиум възможности за НПО да извлекат максимума от техния канал в YouTube, а Google Apps - предлага разнообразие от инструменти, от email до Google Docs, с които се редуцират технологичните разходи и се подобряват комуникациите.

Фондация „Работилница за граждански инициативи“  (ФРГИ) подкрепя програмата на Google за НПО като валидира кандидатстващите за дарение в България организации по международно приети стандарти.

ФРГИ подпомага българските неправителствени организации и чрез програмата за дарение на лицензиран софтуер - ТехСуп България. През платформата ТехСуп могат да бъдат поръчани продукти на Майкрософт, Адоб, Семантек. От тази година към платформата се присъедини и първият местен дарител – СуперХостинг.БГ. Компанията предлага дарение хостинг услуги за младежки неправителствени организации. Получаването им става чрез заплащане на  символична административна такса. Можете да разгледате предлаганите продукти тук.

Сподели!