От 1-ви юни до 10 септември неправителствени организации и читалища могат да кандидатстват за финансиране на онлайн събитие по програмиране в размер до 580 лв. към програмата„Запознайте се и програмирайте“.

Събитията трябва да са насочени към деца и младежи на възраст от 8 до 24 години, които да се запознаят със света на технологиите и програмирането по забавен начин. Те трябва да бъдат организирани в периода от 1-ви септември до 31-ви октомври и да са безплатни за поканените за участие. Учители също могат да вземат участие като координатори на събития. Научете повече

Различни групи на гражданското общество като училища, ИТ специалисти, или компютърни клубове могат да планират и провеждат събития. За да получат финансиране, организаторите трябва да кандидатстват през неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел или по Закона за народните читалища, като училищни настоятелства, сдружения, фондации или читалища.

Ако искате:

• да вдъхновите интереса на деца и младежи към програмирането;

• да покажете как идеите оживяват чрез програмиране;

• да осъществите интересна идея за събитие, което да се проведе по време на Европейската седмица на програмирането;

Кандидатствайте за подкрепа от финансираща програма „Запознайте се и програмирайте“.

* Можете да кандидатствате през официалния сайт на „Запознайте се и програмирайте“, като първо трябва да регистрирате вашата организация ТУК.

* Регистрирайте се сега, за да увеличите шанса си да получите финансиране!

Програмата се реализира в редица европейски държави, финансира се от технологичната компания SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH и за всяка страна, участник се грижи местна гражданска организация, част от мрежата TechSoup. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“, като българския партньор на TechSoup.

Сподели!