26 800 лева събраха дарители от Габрово, по време на Дарителски кръг, на 11.12.2013 г. Средствата са за 5 различни каузи, като сумата ще бъде удвоена от Фондация „Работилница за граждански инициативи“и ще стане общо 53 600лв.

Организатор на срещата на дарителите, наречена   „Дарителски кръг”  е Обществен дарителски фонд – Габрово, като инициативата е вдъхновена от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK). Фондация „Работилница за граждански инициативи“ е организацията пренесла модела и подкрепяща развиването му на територията на цялата страна.

В рамките на проведения местен Дарителски кръг, наречен „За Габрово”, индивидуални дарители, местен бизнес, институции и граждани обсъждаха идеи и каузи, за чието реализиране се набираха дарения, които ще бъдат удвоени от ФРГИ /Фондация „Работилница за граждански инициативи”/.

С общата сума от 53600 лева ще бъдат финансирани следните каузи/проекти:

  • Създаване на възможности за интерактивното образование в ОДЗ „Дъга”, ОУ „Васил Левски” и Център за чуждоезиково обучение към Клуб „Приятели на Белгия” – обещани дарения в размер на 4 600лв., обща сума след удвояването – 9 200 лв.

 

  • Провеждане на специализирана водна и суха рехабилитация за деца със СОП и дооборудване на Ресурсен център – Габрово - обещани дарения в размер на 8 550лв., обща сума след удвояването – 17 100 лв.
 
  • Изграждане на класна стая на открито в подножието на връх Шипка и провеждане на уъркшопове за работа с природни материали - обещани дарения в размер на 6 000лв., обща сума след удвояването – 12 000 лв.
 
  • Изграждане на мултифункционално спортно игрище в двора на СОУ „Райчо Каролев” - обещани дарения в размер на 4 500лв., обща сума след удвояването – 9 000 лв.

 

  • Провеждане на специализирани обучения за инклузивно образование на възрастни - обещани дарения в размер на 3 150лв. обща сума след удвояването – 6 300 лв.
   

На 5 декември пък над 50 дарители се включиха в първия Дарителски кръг в Сливен и събраха 9100 лева, които ще бъдат удвоени от ФРГИ в подкрепа на 4 проекта:

  •     Ученическа художествена изложба „Сливен преди и сега“
 
  •     Неформално обучение за личностно развитие за подрастващи „Компания на щастието“
 
  •     Играждане на модерен детски кът за децата на Сливен
 
  •     Изследване и интерактивно обучение чрез театър „Траките- история, митове и легенди от Сливенския край“

 

 

Сподели!