На 3 април стартира двудневно обучение за координаторите на новите Младежки банки, които ФРГИ ще подкрепи през 2015 г. Близо 30 младежки от цялата страна научиха какво е важно за успеха на една „Младежка банка“, кои са добрите практики за привличане на доброволци и дарители и как се позиционира организация, финансираща младежки проекти.  Целта на обучението е да предостави опит и добри практики и да подготви следващото поколение дарители с младежка гледна точка във филантропията.

Тази година Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще подкрепи 14 Младежки банки в градовете: Стара Загора, Кюстендил, Дупница, Монтана, Габрово, Сливен, Бургас, Лом, Видин, Пазарджик, Шумен, Перник, София и Варна. От 6 февруари до 10 март 2015 г. бе отворен конкурсът по програма Младежка банка. В него се включиха общо 19  организации от цялата страна. 

Младежката банка е уникален метод на въвличане на младите хора в дейности в полза на общността.  У нас, моделът е въведен от ФРГИ в средата на 2012 година и възприет както от обществени фондации, така и от други организации, които развиват младежкото доброволчество и филантропия. Младежката банка представлява комисия за отпускане на грантове, управлявана изцяло от млади хора, която показва младежката гледна точка във филантропията и подкрепя младежки проекти на територията на дадено населено място.

Повече снимки от обучението, може да видите тук

Сподели!