Спортният талант на "Еврофутбол" и ФРГИ Георги Гайдарджиев спечели седмата си европейска титла по канадска борба на първенството, което се проведе на 10-11.05.2013 г. в Литва. Той се състезава заедно с 15 участници в категория до 60 кг и извоюва златния медал на лява ръка през първия ден на надпреварата без нито едно поражение. През втория ден допусна една загуба в квалификациите на дясна ръка, но стигна до финал, на който победи два пъти и така спечели седмата си европейска титла.

Участието на Георги Гайдарджиев на Европейското първенство по канадска борба е финансирано по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Той е един от 24-та млади атлети, които българският букмейкър подкрепя с инициативата си през настоящата година за техни участия в състезания, тренировъчния процес, за осигуряване на екипировка и възстановяване.

Добро представяне на международната сцена през отминалите дни си осигури и друг Спортен талант - Калоян Николов взе сребърния медал на Международния турнир по акробатика Интернешънъл Акро Къп в София - 09-11.05.2013 г. Отличието той получи за участието си на баланс, темпо и многобой заедно със своя партньор Виктор Тодоров във възраст 11-16 г.

Младият акробат също се включи в надпреварата благодарение на финансирането по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“. С доброто си представяне той повиши многократно шансовете си за участие в Европейското първенство в Португалия през октомври.

Снимка: Георги Гайдарджиев на почетната стълбичка в Литва, личен архив

 Програма „Спортни таланти  на „Еврофутбол“ и ФРГИ е част от мащабния проект „Печелиш и помагаш“  на българския букмейкър, който компанията развива от 2007 насам. През 2013та се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Медийни партньори на програмата са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg. 

Сподели!