През есента деца и младежи от 17 населени места ще се срещнат със света на програмирането и дигиталните умения

Конкурсът за предложения за събития по програмиране и дигитални умения в рамките на седмото издание на инициативата "Запознайте се и програмирайте" завърши на 13-ти септември с общо 76 подадени предложения. През септември и октомври 27 неправителствени организации, читалища и училищни настоятелства от 17 населени места в страната ще подобрят дигиталната грамотност на младите хора у нас.

Тази година участниците могат сами да предпочетат начина на провеждане на събията - онлайн, на живо или хибриден формат. Получените предложения за събития включват класове по роботика, работилници, състезания и други. Събитията ще са с продължителност от минимум 240 минути. Всяко събитие ще обхваща най-малко 20 деца и младежи, като участието им е напълно безплатно.

Съвсем скоро ще публикуваме информация и за първите успешно реализирани събития. Благодарим на всички участници за интереса към най-голяма европейска инициатива за дигитално образование.

„Запознайте се и програмирайте“ (Meet and Code) е най-голямата европейска инициатива за дигитално образование. Инициативата финансира идеи за събития по програмиране, които насърчават интереса и достъпа до дигитални умения сред младите европейски граждани. От създаването си през 2017 година досега успява да повиши дигиталните умения на над 240 000 деца и младежи на възраст между 8 до 24 години в 35 европейски държави. Инициативата се осъществява в партньорство с неправителствени организации от цяла Европа, които за този период реализират повече от 6700 събития, свързани с програмирането и дигиталните умения.

Сподели!