Вчера, 18 април 2023 г., в Плевен се проведе първият от серията информационни дни, предназначени за граждански организации и читалища, желаещи да се запознаят с възможностите и изискванията за кандидатстване по двата фонда – фонд „Заедно“ и фонд „Действие„ на конкурса за финансова подкрепа на инициативи по проект „Права и ценности“ (ProEUvaluesBG).

На участниците бяха представени съдържателните, техническите и финансовите аспекти на конкурса, също и резултатите от проведено от Институт „Отворено общество“ – София изследване на обществените нагласи в България към основните ценности на ЕС през 2021-2022 г. Последната част от срещата премина под формата на кратък курс по европеистика –– партньорите по проекта от „Европейска служба за граждански действия“ (ECAS) представиха основните европейски ценности, начините на функциониране на институциите на Европейския съюз и примери от международни граждански инициативи, реализирани в страни – членки на ЕС.

Следващите информационни дни са планирани на 20 април в Пловдив, 21 април в София, 25 април във Велико Търново, 26 април във Варна и 27 април в Бургас.

За участие в информационните дни, е необходима предварителна регистрация ТУК!

Сподели!