Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще подкрепи реализирането на 8 кампании за промяна на подходите за работа с деца и младежи. Кампаниите ще популяризират подхода за работа с деца и младежки, основаващ се на силните им страни.

Подходът се прилага при работа с деца и млади хора, в риск и изхожда от техните силни страни, а не oт дефицитите им.  В социалната работа подходът за силните страни е познат повече като „резилиънс" и с него се поставя ударението върху активното участие на децата и младежите и себеовластяване за преодоляване на трудности и кризи.

Кампаниите ще се реализират в периода: август – декември,  от 8 организации, избрани чрез конкурс. Право на участие в конкурса имаха организациите, които Фондация „Работилница за граждански инициативи“ подкрепя по двете програми за детско и младежко развитие. От всички 42 организаци подкрепени по двете детски програми, предложение за кампании изпратиха 22. От тях 12 бяха допуснати до втори етап на оценяване. Виж списък на 8-те организации, които ще бъдат финансирани по-долу.

Програмите са насочени към създаване на сигурна и здравословна среда за деца и младежки от слабо развити региони и отглеждани от свои близки, подари икономическата миграция на родителите им. Финансираните организации по двете програми, работят за постигане на по-добри резултати у децата и младежите и тяхното развитие, активното им участие, както и за ангажиране на родителите им и други заинтересовани страни в разрешаването на различни социални проблеми. При работата си с деца и млади хора в риск, организациите изхождат от техните силни страни, а не от дефиците им.

С конкурса за популяризиране на подхода за развитие на деца и младежи, основаващ се на силните им страни, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ цели да стимулира организациите да разпространят изведените добри практики, насочени към развитие на силните страни на децата и младите хора. Търсен ефект е и осигуряването на диалог между представителите на целевите публики, който да дава  възможност за анализ и обсъждане на подхода.

Входящ номер

Организация

Населено Място

2-20.03.2017

Сдружение „БОКАЯ”

Кула

4-27.3.2017

Сдружение „Шанс и закрила”

Хасково

5-28.03.2017

Сдружение „Равновесие”

Бургас

6-28.03.2017

Сдружение „Алтернативи"

Айтос

8-30.03.2017

Клуб „Отворено общество”

Стара Загора

10-31.03.2017

Фондация „Идентичност"

Пловдив

14-3.04.2017

НЧ „Любен Каравелов 1897”

Куртово Конаре

22-3.04.2017

Сдружение  „ИМКА”

Габрово

Сподели!