Фонд „За Али“, дарителски индивидуален фонд, бе учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Фондът ще подпомага финансово образованието и развитието на Александра Маринова (Али) – осиновената дъщеричка на Албена Ивайлова. Учредители на фонда са братът на Албена Чавдар Маринов и Нина Нейкова. Фондът ще се управлява от Съвет на фонда, в който влизат двамата учредители, както и приятели на Албена и дарители на фонда – Дeница Сачева, Илияна Цанова, Красимира Величкова, Цецка Караджова, Гроздан Караджов. Съветът на фонд „За Али“ е гарант за отговорното и прозрачно разходване на събраните средства. Председател на съвета е Нина Нейкова. Повече за фонда може да научите от неговия Правилник.

Албена Ивайлова, журналист с дългогодишен опит и всеотдайна майка, почина през ноември миналата година след усложнение от онкологично заболяване. Близки и приятели на Албена стартираха дарителска кампания за Али. До момента от физически и юридически лица са набрани 77 576,05 лева.

Съветът на фонда реши единодушно събраните средства да се използват за образованието на Али. В момента се обсъжда начинът на разпределение на средствата. Подробна информация за това ще бъде публикувана на сайта на ФРГИ. Дотогава желаещите да подпомогнат образованието на Али могат да го направят чрез банков превод по създадената за целите на фонда сметка:

Титуляр: ФОНДАЦИЯ РАБОТИЛНИЦА ЗА ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ

IBAN: BG44 TEXI 9545 2003 9567 02

BIC: TEXIBGSF

Банка: ТЕКСИМ БАНК АД

Сподели!