Студенти от 1-ви курс в IT специалност в българско висше учебно заведение, могат да кандидатстват за месечна стипендия в размер на 400 лв. до 15 октомври 2015 г.

SAP Scholarship Program “Study iT First” е стипендиантска програма на SAP Labs България в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи". “Study iT First” е насочена към първокурсници в IT специалности на всички български университети и е част от новата образователна инициатива, която компанията реализира с Фондацията от 2015 г. Целта на SAP Scholarship Program “Study iT First” е да подкрепи мотивирани млади хора на ранен етап от тяхното обучение в бакалавърска степен, както и да улесни успешното им професионално развитие и реализация чрез консултиране, менторинг и възможност за стаж по специалността.

Кой може да кандидатства:

SAP Scholarship Program “Study iT First” е отворена за студенти 1-ви курс в IT специалност във висше учебно заведение в България, редовно обучение.

Защо да се включите:

  • Подпомагате следването си с месечна стипендия в размер на 400 лв., в продължение на две академични години /10 месеца за година, 1-ви и 2-ри курс/;
  • Придобивате ключови ИТ знания, умения и работни практики със съдействието на личен ментор, специалист в сферата на софтуерната разработка, който ви помага в рамките на един час на седмица през двете академични години;
  • Възможност да стартирате професионалната си кариера в SAP Labs България със стаж на непълен работен ден по време на лятната ваканция между първи и втори курс.
 

Как да кандидатствате:

  • Изпратете на електронен адрес konkurs@wcif-bg.org в срок до 15 октомври 2015 г. попълнени следните документи:

- Формуляр за кандидатстване и декларация към него, които можете да свалите тук;
- Документ (уверение) за записана текуща учебна година и отбелязана формата на обучение – редовно обучение и държавна поръчка (сканиран);
- Принт скрийн на оценките от приемния изпит или сканирана диплома за средно образование за  кандидатите, приети с оценка от матура;

  • До 28 октомври ще бъдат проведени срещи с кандидатите. При невъзможност за лична среща, такава може да бъде осъществена и чрез Skype.
  • До 31 октомври ще уведомим кандидатите дали са одобрени за SAP Scholarship Program “Study iT First”.

Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP помага на компании от всички размери и индустрии да управляват бизнесите си по-добре и да генерират нови възможности за растеж и иновации. SAP работи с над 282 000 клиенти в 188 страни, повече от 74 400 служители в 130 локации по света, и има над 42-годишна история. Създаден преди 15 години, развойният център SAP Labs България е едно от ключовите подразделения на SAP SE. В компанията над 630 софтуерни професионалисти работят в областта на софтуерната разработка и по последните SAP in-memory и облачни технологии. Повече за стипендиантската програма на SAP Labs България и ФРГИ ще научите тук.

Сподели!