Подкрепя обучението и кариерното развитие на първокурсници, изучаващи ИТ специалност в български университет.

Стипендиантската програма Study iT First подкрепи 13 първокурсници, изучаващи ИТ специалност в български университет да се фокусират върху образованието си и да получат възможност за професионална реализация.

Програмата осигурява месечна стипендия в размер на 400 лв. за две академични години, придобиване на ключови ИТ знания, умения и работни практики със съдействеито на личен ментор и възможност за стаж в SAP Labs България.

Целта Study iT First  е да подкрепя мотивирани млади хора на ранен етапа от тяхното обучение в бакалавърска степен, както и да улесни успешното им професионално развитие и реализация чрез консултиране, менторинг и възможност за стаж по специалността.

Конкурсът по програмата се реализира месец преди старта на новата академинча 2015-2016 г. В рамките на един месец кандидатури изпратиха 317 студенти от цялата страна. След няколко проведени интервюта 13 от тях станаха част от програмата. Официалният старт на програмата бе даден по време на официално събитие, където стипендиантите се запознаха със своите ментори. 

Study iT First се реализира за пръв път през 2015 г. от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с финансовата подкрепа на SAP Labs България. 

Сподели!