Изграждане на общност от мотивирани и проактивни хора с интерес в сферата на информационните технологии е фокусът във второто издание на стипендиантската програма Study iT First.

Това стана ясно по време на откриването на програмата на 2 декември 2016 г. в сградата на SAP Labs България. Събитието срещна първокурсниците, подкрепени през настоящата академична година, с техните ментори и даде възможност на стипендиантите от миналата година да споделят опит и впечатления от първото издание на прорграмата.

През тази година 12 първокурсници, изучаващи информационни технологии, ще получат месечена стипендия, менторство и възможност за летен стаж по програма. Месечната стипендия е с опция за удължаване до две академични години при постигнати отлични резултати. Други четирима студенти получават възможност за менторство и стаж през лятото. Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България, приветства младежите с пожелание да вземат максималното от програмата.

Study iT First подкрепя таланта и уменията на младежи с желание и потенциал за развитие, както и професионалната им реализация. Затова и домакините от развойния център на SAP апелираха всички да обменят практики и предизвикателства по време на програмата, така че да си бъдат взаимно полезни и наистина да изградят общност от активни и търсещи млади хора.

Целта на Study iT First е да подкрепи мотивирани млади хора на ранен етап от тяхното обучение в бакалавърска степен. Програмата е част от образователната инициатива, която компанията реализира с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ от 2015 г. В пилотното издание на Study iT First,  през академичната 2015 – 2016 г. бяха подкрепени 13 пъровокурсници.

Сподели!