84 студенти кандидатстват в третото издание на стипендиантската програма „Study iT First“. Конкурсът приключи на 9 октомври. В момента тече оценка на получените кандидатури. До 3 ноември 2017 г. одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на лична среща. В срок до 10 ноември одобрените за SAP Scholarship Program “Study iT First” ще бъдат уведомени.

Тазгодишното издание на стипендиантската програма “Study iT First” ще подкрепи още 10 първокурсници по ИТ да се фокусират върху академичното си образование, но и да придобият практически умения по специалността. Одобрените кандидати ще получават месечна стипендия за една академична година, ще придобият ключови ИТ знания, умения и работни практики в корпоративна среда между 4 и 6 часа седмично в развойния център на SAP в София със съдействието на личен ментор, специалист в сферата на софтуерната разработка. Освен това програмата ще даде възможност на стипендиантите да стартират професионалната си кариера с летен стаж в SAP по време на ваканцията между първи и втори курс.

Стипендиантската програма “Study iT First” се реализира от SAP, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). Програмата има за цел да подкрепи мотивирани млади хора на ранен етап от тяхното обучение в бакалавърска степен, както и да улесни успешното им професионално развитие и реализация чрез консултиране, обучение, менторинг и възможност за стаж по специалността.

Програмата се провежда за трета поредна година, като до момента са подкрепени 25 студенти. “Study iT First” е част от образователната инициатива, която компанията реализира с ФРГИ от 2015 г.

Сподели!

Свързани статии