Нови 7 студенти по ИТ ще бъдат подкрепени в рамките на третото издание на програма “Study iT First”. Програмата се реализира от SAP, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) и подкрепя мотивирани млади хора на ранен етап от тяхното обучение в бакалавърска степен.

Стартът на третото издание на програмата бе даден на специално събитие на 15 ноември в развойния център на SAP в София. Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България, приветства младежите с пожелание да вземат максималното от програма и сподели, че тази година програмата отново поставя фокус върху изграждането на общност от мотивирани и проактивни хора с интерес в сферата на информационните технологии.

По време на откриващото събитие стипендиантите се запознаха със своите ментори. Освен безвъзмездна стипендия за период от една академична година, студентите получават и възможност да придобият умения и работни практики в корпоративна среда между 4 и 6 часа седмично в офиса на компанията със съдействието на личен ментор, специалист в сферата на софтуерната разработка. Допълнително програмата предоставя и възможност за стаж в развойния център на SAP в София по време на лятната ваканция.

Одобрените стипендианти са избрани след проведен конкурс измежду 84 кандидати.

В досегашните две издания на програмата са подкрепени 25 студента да се фокусират върху академичното си образование и да придобият нови знания и умения в областта на софтуерната разработка.

“Study iT First” е част от образователната инициатива, която SAP реализира с ФРГИ от 2015 г.


Сподели!

Свързани статии