Нови десет студенти от първи курс в ИТ специалност ще бъдат подкрепени в четвъртото издание на програма „Study iT First”.

Стипендиантите ще получат месечна стипендия за една академична година, възможност да придобият работни практики в корпоративна среда със съдействието на личен ментор и възможност за летен стаж в развойния център на SAP в София.

Стипендиантите са избрани след предварително проведен конкурс измежду 94 кандидати от цялата страна. Конкурсът се проведе на няколко етапа. На първо място всички получени предложения бяха оценени по административен критерий. След преминаването на технически тест и интервю, 10 от първокурсниците бяха одобрени. Одобрените кандидати са уведомени от екипа на програмата.

Благодарим за интереса към програмата и желаем успех на всички кандидати.

Стипендиантската програма “Study iT First” има за цел да подкрепи мотивирани млади хора на ранен етап от тяхното обучение в бакалавърска степен, както и да улесни успешното им професионално развитие и реализация чрез консултиране, обучение, менторинг и възможност за стаж по специалността.

“Study iT First” се реализира от SAP Labs България в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Програмата стартира през 2015 г., а от тогава до сега са подкрепени 32 първокурсници да се фокусират върху академичното си образование и да придобият нови знания и умения в областта на софтуерната разработка.

Сподели!

Свързани статии